Nastavak turneje
0

Madonna 24. avgusta na beogradskom Ušću

FENA
Najveća svjetska pop diva Madonna održat će koncert 24. avgusta na beogradskom Ušću u okviru velike svjetske turneje "Sticky&Sweet".

U okviru turneje Madonna je već održala 58 koncerata za više od 2,3 miliona posjetilaca, saopćeno je iz Pres službe "Exita".

Ona će u nastavku jedne od najvećih turneja svih vremena održati još 25 novih koncerata, među kojima će i prvi put nastupiti u Srbiji.

"Ovo mi je prvi put, jer nikada ranije nisam produžila turneju. Uzbuđena sam što opet krećem na put, posjećujem mjesta na kojima nikada nisam bila i vraćam se u mjesta koja volim", prokomentirala je Madonna nakon odluke da nastavi uspješnu turneju.

Prvi u novom nizu koncerata bit će održan u londonskoj "O2" areni, a od 14 koncerata za koji su ulaznice puštene u prodaju, šest ih je već raspodato u proteklih nekoliko dana.

Dok je za koncert u Geteborgu bilo potrebno samo četiri sata, London i Mančester su bili raspodati za svega nekoliko minuta, kao i oni u Oslu, Helsinkiju te belgijskom Verteru.

Cijene ulaznica za neke od koncerata kreću se od 63 do čak 585 eura, dok se u rasprodatim gradovima tek očekuju rekordne cijene ulaznica kod preprodavača.

Zvanična prodaja ulaznica za Madonnin koncert u Beogradu počet će u petak, 27. februara i mogu se kupiti isključivo putem internet sajtova Gigstix.com i Exitfest.org.

Pretprodaja ulaznica za članove zvaničnog Madonna Fan Kluba koji su registrirani na sajtu Madonna.com počet će 23. februara i završiti 25. februara.

Cijena VIP ulaznica bit će 9.990 dinara, Fan pit 6.990 dinara, parter (1) 3.990 dinara te parter (2) 2.990 dinara.

Najrelevantnija publikacija u muzičkoj industriji američki magazin "Pollstar" početkom ove godine objavio je listu prema kojoj je turneja "Sticky&Sweet" na prvom mjestu sa zaradom od 281,6 miliona dolara.

Zanimljivo je i to da je 50-godišnja pop ikona time srušila rekord najuspješnije turneje nekog solo izvođača, koji je 2006. godine postavila – opet Madonna.