Muzika
138

Lunar festival i ove godine okuplja DJ-e iz BiH i regiona

Klix.ba
U Gradskoj Areni u Zenici će i ove godine 03. i 04. aprila biti održan festival elektronske muzike Lunar.

Lunar je festival elektronske muzike na kojem će prvenstveno nastupati domaći DJ-i, producenti elektronske muzike.

"Kako bi ponovili prošlogodišnji uspjeh Lunar festivala napravili smo anketno istraživanje koje bi to DJ-e najradije slušali naši posjetioci te došli do ovog, konačnog line-upa. Žao nam je što zbog ograničenih kapaciteta nismo bili u mogućnosti da ubacimo i treću festivalsku binu i pozovemo veći broj izvođača, ali se nadamo da će ovaj broj DJ-a koji nastupaju na Lunaru iduće godine biti još i veći", poručili su iz organizacije festivala.

Ovogodišnji Lunar festival, koji ima tendenciju širenja kada je riječ o geografskom porijeklu izvođača, će ugostiti regionalne DJ-e Dejana Milićevića (SRB) te Peru Fullhousea i Ivana Komlinovića (CRO).

Na dvodnevnom Lunar festivalu i njegove dvije festivalske bine nastupit će 30 domaćih DJ-a i producenata elektronske muzike, kao i gosti iz regiona.

U pripremi su i radionice za DJ-e u dnevnim varijantama i izložba fotografija i plakata, kao svojevrsna retrospektiva i omaž elektronskoj muzici u BiH u posljednjih 15 godina.

Festivalske karte se mogu kupiti online putem kupikartu.ba i na označenim prodajnim mjestima, kao i na ulazu na dan eventa.