Muzika
1

Loud & Queer Cruising Point na Exitu

Klix.ba
ove godine vas na Exit festivalu očekuje Loud & Queer Cruising Point, mjesto susreta na kojem se zabava zagrijava do tačke ključanja, ali i na kojem se opušta i voli bez granica. Prošle godine, kada je nastala ova veoma mlada bina Exit festivala, to je bio prvi stejdž queer karaktera na jednom muzičkom festivalu u regiji (a i šire). Prošlogodišnji četverodnevni program je bila prilika za sve posjetioce EXIT festivala da saznaju više o queer kulturi i LGBT zajednici.

Tokom četiri dana Exit festivala publici će se predstaviti najomiljeniji i najhrabriji izvođači sa domaće i regionalne klupske scene i iz svijeta, koji će atmosferu dovesti do usijanja.

Prvog dana zvijezda večeri ove bine bit će Roberto Piqueras, španski modni dizajner i DJ koji želi postati hodajući GIF. Njegovi DJ setovi su zabavni, baš kao i moda koju stvara. Osim njega, u četvrtak će nastupiti i Bursać & Bošković, Dead Trash Superstar, Margarita, Lazar Njegić i Damjan Loš, prvi srbijanski gej hip-hoper.

U petak navečer atmosferu će ustalasati Mornar, Xsalex i Mile Hund, pružajući savršeno zagrijvanje za alfu i omegu večeri Andyja Butlera, njujorškog producenta i idejnog tvorca projekta Hercules and Love Affair, poznatog po svom izuzetnom osjećaju za savršenu pjesmu za ples. Kao da to nije dovoljno, vreli petak 13. dodatno će začiniti naša queer ikona Marina Perazić sa svojim DJ setom.

Trećeg dana festivala Loud & Queer Stage otvorit će Amir Groove sa vrlo senzualnom erotičnom deep house muzikom, prožetom londonskim undreground zvukom, ali i velikim after partyjima Ibize. Osim njega, publici će se predstaviti i Ivana Majkić, kao i DJ Ned AKA Nenad Click. Groznicu subotnje večeri donijet će Pet Shop Bears, legendarni berlinski promoterski DJ duo, koji čine Justin Case i Open Mike, a koji su se proslavili svojim blasfemičnim mash-upima i ludim zabavama u čuvenoj Berghain Kantini. Za kraj je ostavljena prava poslastica - Loona Loo & MKDSL. Neobičan spoj i nevjerovatna kombinacija ovo dvoje ljudi postao je sinonim za dobru i žestoku zabavu koja nogama ne dopušta da miruju.

Na samoj završnici festivala, u nedjelju navečer na Loud & Queer Cruising Point bini očekuje nas kralj "retrohouselectrofashion" stila, koji je sam definisao Fanatik, ali i Guilty Pleasures duo, koji čine Una Senić i Nemanja Kostić, koji je briljirao prošle godine u nastupu o kojem se još uvijek priča. Samu kulminaciju večeri pružit će zvijezda holandske underground scene, indie rock muzičarka Ella Bandita, Lupe Lambers, kao i Sammy Jo, Tour DJ čuvenog sastava Scissor Sisters. Svi vi koji ste voljeli Sammy Jo iz Dinastije, ovog super zabavnog muzičara voljet ćete još više.

Loud & Queer je najstarija Queer event management organizacija u Srbiji, koja od 2004. godine organizuje zabave, koncerte, festivale, predstave, filmske projekcije, izložbe i druga dešavanja kojim nastoji podići kvalitet kulturnog, umjetničkog i zabavnog života u zajednici.

Exit festival će se održati od 12. do 15. jula 2012. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Više informacija o festivalu, programu i ulaznicama na www.exitfest.org.