Ne žele da se ponavljaju
7

Loša o Plavom orkestru: Osjećamo da smo zatvorili krug

Klix.ba
Saša Lošić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Saša Lošić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon sjajnog nastupa na beogradskom Beer Festu, frontmen grupe Plavi orkestar Saša Lošić Loša izjavio je za srbijanski list Blic da i on i članovi grupe osjećaju da su "zatvorili krug" i da će vrijeme pokazati šta će biti s bendom.

Govoreći o utiscima nakon nastupa pred 120.000 ljudi, popularni Loša je rekao da je s publikom osjetio "klik" koji ga je strašno ganuo.

"U toku izvođenja pjesme 'Sava tiho teče', kada su svi u publici podigli mobilne telefone, znao sam da se nešto desilo, i to mi je najvažnije", kazao je Loša.

Na pitanje da li bi bend mogao snimiti novi album odgovorio je da niko od njih to ne može sa sigurnošću reći.

"Imam osjećaj kao da smo zatvorili neki krug. Treba da izađe taj naš sedmi album, dalje od toga mislim da bi bilo sve repeticija. Tu smo gdje smo, mislim da je to jedna priča o 'Plavom orkestru' koja u budućnosti treba da se završi", otkrio je Saša Lošić i dodao da svi u bendu osjećaju isto.

"Svi članovi benda snažno osjećaju da je krug zatvoren. Sve ostalo je onda posao, a mi nikada nismo bili ovdje zbog posla. Tu našu neambicioznost odlikuju duge pauze od sedam, deset godina između albuma", iskreno je kazao Loša.