Muzika
0

Ljeto u Coloseumu

Sarajevo-X
Tokom augusta mjeseca Coloseum Club najavljuje zanimljive koncerte muzičara koji do sada nisu nastupali u Sarajevu.

U petak i subotu 20. i 21. augusta publici će se predstaviti Šaban Bajramović, neokrunjeni kralj romske muzike – kako ga mediji često nazivaju. Ovaj muzičar koji je karijeru započeo prije 40 godina, autor je više od 700 originalnih pjesama, koje je već decenijama predstavlja na koncertima širom svijeta. Njegov posljednji projekat koji je privukao veliku pozornost javnosti jeste gostovanje na posljednjem albumu Cubisma.

Za srijedu 25. august najavljen je nastup kvarteta vrsnih makedonskih instrumentalista Bodana Arsovskog i Kokana Dimuševskog. Njihov je repertoar inspirisan makedonskom tradicionalnom muzikom, a u sklopu svoje kraće turneje po zemljama bivše Jugoslavije, njihov jedini nastup u Bosni i Hercegovini bit će upravo koncert u Coloseumu.

Još jedna muzička poslastica planirana je za 26. i 27. august. Riječ je o nastupu Orkestra Bobana Markovića kojem će ovo biti prvo predstavljanje bosanskohercegovačkoj publici. Ovaj čuveni instrumentalista na dva koncerta u Coloseumu predstavit će se sa svojim dvanaestočlanim orkestrom.

Već sljedeći dan, u subotu 28. augusta, koncert će održati mađarski fussion band Djabe koji iza sebe ima devet albuma, te brojne nastupe na međunarodnim evropskim festivalima.