Muzika
2

Ljetna škola rocka na Jahorini okuplja 50 mladih muzičara

Klix.ba
Summer Rock School – Songs That Matter je veliki muzički projekat koji organizuje Rock škola Mostar, a koji će okupiti 50 mladih muzičara iz 11 bh. gradova.

Kroz ljetnu rock školu – sedmodnevni muzički kamp koji će se održati u prvoj sedmici augusta na Jahorini u hotelu "Bistrica" – mladi kreativci iz cijele BiH imat će priliku sarađivati i stvarati autorska djela. Muzičke radionice i kreativnu podršku osigurat će tim predavača rok škole iz Mostara, a kampu će prisustvovati i poznate ličnosti iz muzičke industrije.

Muzički kamp je odlična prilika za uvezivanje vršnjaka sličnih kreativnih interesa, pa će osim dobre svirke biti prilike i za druženje kroz raznovrsne društvene aktivnosti.

Mladi autori će nakon ljetnog kampa imati priliku svoj rad prezentovati kroz koncerte u Sarajevu i Mostaru, dok će u periodu jeseni i zime svoje autorske pjesme snimiti u DK studiju Rock škole u Mostaru koje će biti objavljene i na DVD kompilaciji.

Učešće u svim aktivnostima projekta je besplatno za sve učesnike i sve troškove snosi organizator (hotel, hrana, putni troškovi).