Muzika
0

"Live Earth" - najveći koncert za spašavanje planete Zemlje

Sarajevo-x.com
Al Gore; Foto: Reuters
Al Gore; Foto: Reuters
U2, Oasis, Robbie Williams, Coldplay i Kylie Minogue su samo neki od izvođača koji bi trebali nastupiti na najvećem koncertu u historiji. Svrha koncerta „Live Earth“ je spašavanje naše planete.

Bivši podpredsjednik SAD-a Al Gore pozvao je neke od najuticajnijih svjetskih medijskih ličnosti na tajni sastanak u Londonu gdje je planiran koncert. Mediji špekuliraju da će koncert oboriti brojne rekorde.

„Bio je to skup najvećih zvijezda cijelog svijeta. Dovesti sve te ljude u jednu prostoriju je nešto posebno, oni su zaista spremni da pomognu u spašavanju planete Zemlje“, izjavio je neimenovani izvor za kojeg se navodi da je prisustvovao sastanku.

Šou pod radnim nazivom „Live Earth“, bi trebao biti održan 7. jula Engleskoj, Americi, Južnoj Africi, Japanu i Brazilu, a biće to još jedan pokušaj da se podigne ekološka svjesnost svjetske javnosti.

„Televizija hipnotizira milione, ali to je jednosmjerna komunikacija koja puni glave ljudi o nezdravoj hrani. Jedini način da se udahne značenje našim riječima je korištenjem muzike. Trebamo vas.“, izjavio je prisutnim Al Gore.

Potpuna lista učesnika će biti objavljena naredne sedmice.