Muzika
0

Limp Bizkit proglašen najgorim bendom 2003. godine

Klix.ba
Grupa Limp Bizkit, čiji je dugoočekivani album prodan u jako malo primjeraka, u izboru čitatelja magazina 'Guitar World' proglašena je najgorim bendom 2003. godine.

Creed, još jedna grupa koja je naišla na oštre kritike čitatelja ovog magazina, našla se na drugom mjestu liste najgorih bendova, dok je newyorkškim rokerima grupi Strokes pripalo treće mjesto.

Da bi Limp Bizkitov posljednji album 'Results May Vary' dosegao milionsku prodaju bilo mu je potrebno čak 13 sedmica. 'Results May Vary' se nalazi na tek 64. mjestu američke top liste najboljih albuma, dok je njihov prethodni album iz 2000-te 'Chocolate Starfish and the Hotdog Flavored Water' godinu završio na 5. mjestu, a nakon 13 sedmica bio prodan u 4 miliona primjeraka.

Razočarenje godine je i album grupe Metallica 'St. Anger', koji je također doživio slab prijem kod publike. No, ipak 'St. Anger' se u izboru čitatelja magazina 'Guitar World' našao na drugom mjestu najboljih metal albuma godine. Prvi je bio album grupe Black Label Society 'The Blessed Hellride'.

Gitaristom godine izabran je gitarista Metallice Kirk Hammett, što je vjerovatno i utješna nagrada za sve njegove solo dionice koje su izbačene sa albuma 'St. Anger'.

Led Zeppelin, iako ih više nema, izdali su najbolji rock album 2003. godine: album na 3 CD-a 'How the West Was Won'.