Muzika
0

Limp Bizkit ponovo počinju rad na novom albumu

Klix.ba
Nakon devet mjeseci snimanja i promjene najmanje pet različitih gitarista, <b>Limp Bizkit</b> još uvijek nisu završili svoj novi album.

Pjevač Fred Durst je 19 već snimljenih pjesama stavio na stranu i počeo ponovo raditi sa novim gitaristom Mike Smithom, koji je prije svirao u grupi Snot. "Tako se dobro slažemo sa novim gitaristom Mikeom da ćemo par sljedećih sedmica provesti u studiju i ponovo raditi na novom albumu.", napisao je Durst na oficijelnoj stranici Limp Bizkita. Durst je obećavao da će novi album, koji se dosad zvao Bipolar i Less Is More, biti gotov prije Metallicine Summer Sanitarium turneje koja počinje na Dan nezavisnosti.

Pjesme koje su već urađene u suradnji sa gostujućim gitaristima uključujući Ala Jourgensena (Ministry), Riversa Cuoma (Weezer), Briana 'Head' Welcha (Korn), neće biti bačene u smeće, ali će biti sačuvane za buduću upotrebu. "19 pjesama urađenih bez Mikea će jednostavno čekati da uradim nešto s njima.", napisao je Durst.

Limp Bizkit nije imao stalnog gitariste od odlaska Wesa Borlanda 2001. godine, ali Durst je stalno na web stranici nagovještavao da je Smith njegova zamjena.