Muzika
0

Lily pobjednica Melodija Mostara 2004

NINA
Grand prix, odnosno prvu nagradu, prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog žirija, na sinoć održanom Međunarodnom festivalu zabavne muzike Melodije Mostara 2004. osvojila je Ljiljana Galić Lily s pjesmom ''Kad ljubav nije pobjeda''.

Nakon pobjede u kratkoj izjavi za medije Lily je kazala kako ta nagrada za nju ima veliku vrijednost i kako je jako teška. ''Dobila sam Grand prix i nadam se da ću i opravdati ovu nagradu. Čim prije ću snimiti spot za ovu pjesmu'', rekla je Lily.

Otkrila je kako je ipak očekivala nagradu na Melodijama Mostara 2004. "Bež lažne skromnosti imam jako visoko mišljenje o ovoj pjesmi, a i drukčija je od svih mojih dosadašnjih pjesama, jako je teška i jako kvalitetna pjesma i tekstualno i muzički. Ja sam se potrudila i eto uspjeh je tu", kazala je Lily dodajući da je, spremajući se za Melodije, pohađala časove pjevanja kod Amile Glamočak koja joj je, kako kaže, otvorila muzičke vidike.

"Prije sam mislila da sam dobra pjevačica, a zapravo uvijek se može više i bolje", rekla je Lily. Mišljenja je da je pjesma broj jedan, naravno osim njene, bila "Totalna inspiracija" od Ivane Markić. Sudeći prema reakcijama u backstageu, Lily je nakon što je izvela svoju pjesmu bila jedan od favorita među pjevačima.

Amel Ćurić, proglašen je najboljim debitantom
Među 26 izvođača, koliko ih je nastupilo u finalnoj večeri Melodija Mostara 2004., nagradu za najboljeg debitanta dobio je Amel Ćurić sa pjesmom "Zaljubljen sam". Nagradu za najbolju interpretaciju dobila je beogradska pjevačica Jelena Jevremović sa pjesmom "Crno beli svet". Jelena je bila posebno uzbuđena i kroz plač se zahvalila kazavši da su to suze radosnice. "U Srbiji i Crnoj Gori odakle dolazim dosad nisam dobila nijednu nagradu. Ovo mi je prva nagrada i nikada je neću zaboraviti", rekla je Jelena.

Druga nagrada žirija pripala je Jeleni Milušić i Enveru Lugaviću za pjesmu "Naše usne", dok je treća nagrada, prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda, pripala Ivani Markić i pjesmi "Totalna inspiracija".

Prvu nagradu publike u dvorani na Bijelom Brijegu dobio je Tiho Orlić i pjesma "Dobra vila" za koju je muziku i tekst uradio Marko Perković. Drugu nagradu publike dobio je Frenki i grupa Jukebox za pjesmu "Nisi mi bila suđena", dok je, prema ocjenama publike, treću nagradu dobio Jole koji je izvodio pjesmu "Dođi večeras".

Za najbolje stihove nagrađena je skladba "Moja mašta" čiji je autor stihova Dražen Trnović, a izvođač grupa M.I. Nagradu dijaspore dobila je pjesma ''Hercegovac'' koju je izveo Goran Škerlep. Nagradu za scenski nastup dobila je pjesma ''Slobodna'' u izvedbi Mirele Bunoze.

Prema ocjenama Internet glasača koji su putem Internet dnevnika pincom.info glasali sve do izvođenja posljednje pjesme, nagradu je dobio Josip Bilać i pjesma "Ti si ta". Najveći broj bodova od Internet glasača u kategoriji najboljih dosadašnji pobjednika od 1995. pa do danas na Melodijama Mostara dobila je pjesma "Nakon toliko godina" Paole Jusić i Kemala Montena.

Gledatelji ispred malih ekrana također su imali priliku birati najbolju pjesmu na Melodijama Mostara. Nakon izvođenja posljednje pjesme desetominutnim telefonskim glasovanjem najviše glasova dobila je Marijana Korać sa pjesmom "Nema, nema".