Sjajna Eva Pilić gošća na albumu
12

Lilo jedva čeka promociju Lilolanda i najavljuje nove pjesme

Piše: Adisa Pobrić
Šarena vesela zabava ispred BBI centra u Sarajevu, na kojoj će biti promovisan album dječijih pjesama "Liloland", održat će se 15. septembra u 18 sati, a Elvir Hadžijamaković Lilo kaže da jedva čeka taj dan.
Lilo je svoj dio posla obavio, CD sa pjesmama, među kojima su i "Pačiji pjes", "Kad si sretan", "Divan dan", "Hula hop" i "Kukunka", je spreman, a sad se uključio u organizaciju.

"Najvažnije je da svima koji dođu pružimo dobru zabavu, a sponzori će ih nagraditi i poklonima. Želimo da se u tih sat i po-dva lijepo družimo, a jedina briga nam je da ne bude kiše", rekao je Lilo za Klix.ba.

On je sa Almirom Ajanovićem i Damirom Bečićem u Tempo Produkciji snimio 12 obrada poznatih dječijih pjesama, a kao gošća na albumu pojavit će se i finalistica takmičenja "Supertalent", 13-godišnja Eva Pilić.

Eva Pilić u studiju Tempo
Eva Pilić u studiju Tempo
"Projekt Liloland živi već 5-6 godina i oduvijek mu je cilj bilo druženje s mališanima, a sad smo odlučili obraditi stare dječije hitove, dati im novi štimung, moderne aranžmane i kvalitetnu produkciju", kaže ovaj poznati TV voditelj.

Lilo dodaje kako je u regiji i bilo nekih novijih obrada ovih pjesama, ali kod nas ne, te da su neki hitovi stari i po 40 godina.

"S Almirom Ajanovićem iz produkcije Tempo realizovao sam ovaj projekt. Jednostavno su se susrele dvije pozitivne energije i za osam mjeseci izgradili smo ovaj naš dugi 'autoput', snimili CD i zaokružili cijelu priču", ponosan je Hadžijamaković, koji sa svih strana dobija pozitivne reakcije.

Iako su roditelji i djeca zadovoljni ovim domaćim proizvodom, čije su pojedine numere već mogli čuti, Lilo ne planira stati na tome, već najavljuje svoj sljedeći projekt - album autorskih pjesama za djecu.

"Na Lilolandu smo ciljano odabrali obrade i samo je jedna pjesma autorska, ona po kojoj je album dobio ime. Mnogo je ljudi koji su mi pomogli, ali posebno moram spomenuti moje prijatelje mališane Adu Ćirić, Eminu Porču, Eminu Bajtarević, Harisa Ćatu i Adnu Dženetu Resić", istakao je.

Na poređenje sa Brankom Kockicom, Lilo je odgovorio da je Branko Kockica bio brend svog doba, a da njemu nikad nije bio cilj promovisanje svoje ličnosti, već prvenstveno da bude pozitivan primjer i vodilja budućim generacijama, što u današnje vrijeme izvrnutih vrijednosti, u kojem djeca odrastaju, nije nimalo lak zadatak.