Muzika
3

"Letu Štuke" unplugged uživo iz Beograda za publiku iz cijelog sveta

Klix.ba
Prvi unplugged koncert benda “Letu Štuke” održava se večeras u beogradskom Mikser Houseu.

Bend u proširenom sastavu će ovom prilikom izvesti svoje poznate hitove u drugačijim aranžmanima – bez struje, a u njihovoj muzici, kao i u nastupu predgrupe "Ničim izazvan", moći će da uživa publika iz cijelog svijeta zahvaljujući prenosu uživo, dostupnom ovdje, kao i na "Mikser" android aplikaciji.

Letu Štuke su se u regionu regionu proslavile debijem "Letu Štuke", sa koga se ističu hitovi "Mjesto za dvoje", "Šutiš", "Minimalizam", kao i duet sa Darkom Rundekom "Sunce", nakon čega je uslijedio jednako uspješan drugi CD "Proteini i ugkljikohidrati" (2008) sa singlovima "Tesla", "Paranoja", "Belladonna", "Psiho"

Letu Štuke čine Dino Šaran (vokal i gitara), Đani Pervan (bubnjar i producent), Emir Jugo (gitara), Bojan Ahac (klavijature) i Dejan Ostojić (bas gitara).

Trilogiju zatvara album "Brojevi računa" sa kojeg su najpoznatiji singlovi: "Brojevi računa", "U ovom svijetu" i "Dembelija ".

Letu Štuke u februaru 2014. godine izdaju i samostalni singl "Padaj". Na večerašnjem koncertu gostujući muzičari su Esad Bratović (gitare, saz) i Ivan Radoja (violina).

"Ničim izazvan" je bend koncentrisan na autorsku muziku sa krajnje iskrenim tekstovima inspirisanim ljubavlju, životom, raznim unutrašnjim dilemama, sukobima i svakodnevicom koja se krije iza banalnosti koja nas okružuje. Tekstove oživljavaju raznovrsni ritmovi od valcera i tanga, preko latino ritmova do fanka i roka, čak i do flertovanja sa pankom.