"Budi svoj, ne budi matični broj"
0

"Letu štuke" u septembru u devet bh. gradova

Sarajevo-x.com
Tokom septembra, u sklopu kampanje “Budi svoj, ne budi matični broj” sarajevski bend "Letu štuke" najavljuju nastupe u devet bosanskohercegovačkih gradova.

Bend će nastupiti u sljedećim gradovima:

03.09. - Prijedor, Ljetna bašta 05.09. - Mostar, Španski trg 10.09. - Zenica, Plato Kamberović polje 11.09. - Doboj, mjesto održavanja će biti naknadno objavljeno 17.09. - Bijeljina, Trg Kralja Petra I Karađorđevića 18.09. - Tuzla, park ispred Muzičke škole 19.09. - Brčko, SKC Blatuša 25.09. - Banja Luka, Trg Krajine 29.09. - Sarajevo, trg ispred BBI centra

Svi koncerti počinju u 21:00 sati, izuzev u Zenici i Tuzli gdje počinju u 20:30 sati.

U svakom od navedenih gradova bit će organizovan i izbor za najbolji bend grada. Ukupno u devet gradova učestvovat će više od 40 bendova. Svaki od navedenih bendova imat će zadatak da osmisli svoju kampanju kojom će pokušati animirati posjetioce i prolaznike i privoliti ih da glasaju baš za njih. Glasat će se od 8 do 16 sati, a nakon toga će komisija sabrati glasove i proglasiti pobjednika. Pobjednički bend će uz honorar od 500 KM biti predgrupa na koncertu "Letu štuka" taj dan.

Svi koji dođu na koncert imaće priliku poslušati neke od najvećih hitova sa albuma "Letu štuke" i "Proteini i ugljikohidrati".

Cilj ove kampanje je animirati što veći broj mladih da izađu na trg, da kroz ove aktivnosti razvijaju osjećaj kolektivizma i da aktivno učestvuju u društvenim dešavanjima u svojoj okolini, saopćeno je iz ArtZonea.