Muzika
0

Letu Štuke stižu u Bihać

Sarajevo-x.com
Art Zone i Kino Una u Bihaću Vam nude još jedan petak prepunu dobre zabave i vrhunskih muzičkih izvedbi. Riječ je koncertu fenomenalnog benda "Letu Štuke“ koji će se održati u kinu Una u petak 16. novembra s početkom od 22 sata.

Sarajevski band predvođen karizmatičnim Dinom Šaranom je trenutno jedan od najperspektivnijih na domaćoj estradnoj sceni.

Sarajevska grupa "Letu štuke“ nastala je još davne 1986. godine kada su je oformila četiri sarajevska srednjoškolca. Pod utjecajem punka i novog vala članovi grupe priključuju se post novovalnom pokretu stvarajući distancu prema tadašnjoj čuvenoj sarajevskoj pop školi.

S početkom rata članovi benda raselili su se na sve strane svijeta, dok se Dino Šaran nakon kratkog boravka u Zagrebu vraća u Sarajevo gdje uz pisanje pjesama za hrvatske muzičare ponovno počinje ozbiljno razmišljati o reaktiviranju benda.

Uz njegovu upornost te uz veliku podršku aranžera, producenta i perkusionista Đanija Pervana, koji se u međuvremenu odselio u Pariz gdje postaje nezamjenjivim članom Rundek Cargo orkestara grupa nastavlja tamo gdje je stala 1986. godine.

Uz Đanijevu produkciju, koja se mnogo više temelji na njegovu pariškom backgroundu nego na tradiciji sarajevske pop škole, Dino je dobio napokon priliku pokazati sve što može.

U februaru 2005. grupa "Letu Štuke“, u nešto izmjenjenom sastavu, ponovno ulazi u studio i napokon, nakon 17 godina iščekivanja počinju sa snimanjem svog prvog studijskog albuma koji je naišao na izuzetan prijem kako kod publike unutar BIH tako i u cijelom regionu, puneći klubove i koncertne prostore gdje god da se pojave.

Bend trenutno priprema drugi studijski album, koji bi mogao ugledati svjetlo dana početkom iduće godine, a istovremeno bihaćkoj publici nudi jedinstvenu mogućnost da dožive čuvenu čaroliju nastupa ovog zaista posebnog benda!