Budi svoj! Ne budi matični broj!
0

"Letu štuke" priređuju veliki koncert ispred BBI centra

Sarajevo-x.com
Zona dobrog fazona nakon Prijedora, Mostara, Doboja, Zenice, Brčkog, Bijeljine i Tuzle i Banje Luke stiže i u Sarajevo. U srijedu, 29. septembra, u 9 sati počet će glasanje za najbolji sarajevski bend.

Proces glasanja je vrlo jednostavan. Na glasačkom listiću, koji će građani dobiti od glasačke komisije, bi trebalo da stave X pored benda koji žele da čuju kao predgrupu "Štuka" na koncertu koji počinje u 21 sat.

"Za sada sa brojem glasova prednjači Tuzla, u kojoj je čak 1.498 građana izašlo i glasalo za svoj omiljeni bend. U Tuzli je ubjedljivo pobjedio bend 'Urban Instinkt'. u Prijedoru je pobijedio 'Moynemonic', u Mostaru 'Astra'. U Doboju 'Demode bend', u Zenici 'Velika ekonomska kriza', u Brčkom 'Dub Rebellion', u Bijeljini 'Adrennalin', a u Banjoj Luci 'Važno obavještenje'. Glasanje protiče uz osmijeh i dobre fazone", rekla je Brankica Stojanović, portparol kampanje "Ne budi matični broj".

Kampanja ima cilj da mlade ljude upozna sa procesom glasanja, da ih okupi na najprometnijim mjestima u gradovima širom BiH i da im pokaže da su oni ti koji biraju, koji se pitaju i koji moraju da puste svoj glas.

Bendovi koji pobjede u okviru glasanja dobijaju nagradu od 500 KM i priliku da nastupe pred više od hiljadu ljudi.

Bendu "Letu štuke" ovo je deveti koncert u okviru turneje "Ne budi matični broj".

"Nismo umorni. Ispunjeni smo odličnim raspoloženjem i pozitivnom energijom jer mladi ljudi slušaju i znaju našu muziku. Pjesma 'Brojevi računa' je naišla na odlične reakcije publike. Nakon svih ovih putovanja svima nam je već jasno da mi nismo samo matični brojevi i brojevi računa,“ rekao je Dino Šaran, frontmen benda.

Koncertom u Sarajevu bit će finalizirana kampanja "Budi svoj, ne budi matični broj!", koja je u svakom od osam do sada posjećenih gradova naišla na pozitivne reakcije i veliki odaziv mladih ljudi.