Muzika
52

Letu štuke i Sniženo vladanje u Domu mladih 13. aprila

Klix.ba
Grupe Letu štuke i Sniženo vladanje će svoj koncert u sklopu Muzičke scene Kaktus u amfiteatru Doma mladih održati u subotu 13. aprila, sa početkom u 20 i 30 sati, umjesto u petak 12. aprila, kako je prvobitno bilo najavljeno.

"Obratio nam se organizator Sarajevo Spring Music Festivala, koji bi se ovog petka trebao desiti u Domu mladih, sa molbom da mu za potrebe realizacije Festivala ustupimo i prostor amfiteatra. Ne želeći otežavati ionako komplikovanu organizaciju tog događaja, izašli smo mu ususret i koncert grupa Letu štuke i Sniženo vladanje pomjerili za subotu", objašnjava razloge pomjeranja termina Nedžad Podžić Poćko, izvršni producent Muzičke scene Kaktus.

Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači. U predstojećem periodu će u Domu mladih biti održano 14 koncerata, na kojima će nastupati afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije.

Na koncertu koji će u amfiteatru Doma mladih biti održan u subotu, 13. aprila, nastupit će odlični sarajevski bend Letu štuke i grupa Sniženo vladanje. Ulaznice za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo i Klix.ba.