Muzika
4

Letu štuke i Crvena jabuka 17. augusta pred sarajevskom publikom

Klix.ba
Nakon Sergeja Ćetkovića, Sarajevo Music Stage 17. augusta donosi koncerte dva bh. benda. Naime, zajedno će nastupiti Letu štuke, a nakon njih i legendarna Crvena jabuka.

"I ovog puta potrudit ćemo se da publika bude zadovoljna, a ponudit ćemo im odličan koncert", kazao je Dino Šaran, frontmen grupe Letu štuke.

Iako je bend nastao davne 1986. godine, Letu štuke prvi album izdali su tek 2005. godine. Tri godine kasnije izlazi i drugi album “Proteini i ugljikohidrati”, a 2011. objavljuju treći album pod nazivom “Brojevi računa”.

Dražen Žerić Žera također nije krio zadovoljstvo zbog nastupa u Sarajevu:

"Ne želim ništa da obećavam, jer sa nastupima u Sarajevu uvijek bude neko iznenađenje, ponese nas atmosfera, a koncert na kraju ispadne odličan. Drago nam je što ćemo nastupiti s bendom Letu štuke. Zaista mislim da će publika imati priliku da bude dio odličnog koncerta", kazao je frontmen Crvene jabuke.

Letu štuke
Letu štuke

Pored starih, dobro poznatih hitova, kao što su “Dirlija”, “Tuga ti i ja” i “Nekako s proljeća”, Crvena jabuka izvodit će i pjesme sa posljednjeg albuma “Nek’ bude ljubav” koji je pušten u prodaju polovinom juna ove godine.

Podsjećamo da se do 10. augusta mogu kupiti ulaznice za sve koncerte Sarajevo Music Stagea putem portala za grupnu kupovinu eKupon.ba, na kojem se ulaznice za svaki od koncerata prodaju sa 50 posto popusta, odnosno po cijeni od 10 KM po koncertu.

U redovnu prodaju ulaznice za koncerte na Sarajevo Music Stageu će biti puštene početkom augusta po cijeni od 20 KM po koncertu.