Muzika
0

Letu Štuke 7. aprila u Domu mladih

Sarajevo-x.com
U subotu 7. aprila u sarajevskom Domu mladih bit će održan koncert na kojem će nastupiti grupa Letu štuke, te Basheskia & Edward EQ.

Koncert organizira agencija Gramofon kao završni događaj trodnevne manifestacije obilježavanja 6. aprila, a pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva. Ovaj će muzički događaj biti upotpunjen VJ-ingom Vedrana Mujagića, koji će se tematski bazirati na historijskom i kulturnom naslijeđu Sarajeva. Animacije koje će ovaj umjetnik uraditi specijalno za ovu priliku reflektiraju neke od najvažnijih događaja, ličnosti, mjesta i datuma u historiji grada Sarajeva.

Publika će na ovom koncertu imati priliku uživati u izvedbama grupe Letu štuke koja će osim već potvrđenih hitova poput pjesama Minimalizam, Sunce, Mjesto za dvoje i drugih, predstaviti i svoje još uvijek neobjavljene pjesme. Basheskia i Edward EQ će osim repertoara sa Basheskijinog prvog albuma „23/23“ objavljenog prošle godine za Gramofon, izvesti i pjesme koje će se naći na njegovom sljedećem albumu.

Ulaznice za ovaj koncert po cijeni od 7 KM moći će se kupiti od subote 31. marta kod uličnih prodavača na platou Skenderije i u ulici Ferhadija.