Održan koncert u Zetri
0

Lepa Brena 'zapalila' publiku u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Jedna od najvećih muzičkih zvijezda na Balkanu Lepa Brena održala je u subotu spektakularan koncert u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani Zetra. Pjevačica je na binu izašla sa suprugom bivšim teniskim asom Slobodanom Živojinovićem.

Njeno pojavljivanje u Sarajevu nakon dvadeset godina dočekala je dupke puna dvorana, koja je zajedno sa Brenom pjevala njene stare hitove, ali i pjesme sa novog albuma "Uđi slobodno".

Brenu je u jedinstvenom muzičkom događaju pratio i desetočlani Miligram bend, a dodatni ugođaj za publiku napravio je orkestar sa ukupno 40 muzičara koji su stalno bili na bini.

Kao što je i obećala, zvijezda koja je palila i žarila u zemljama bivše Jugoslavije, sarajevskoj publici poklonila je tri sata vrhunske muzičke zabave i odlične atmosfere. Koncert je upotpunjen posebnom rasvjetom, vrhunskom razglasom te led displejom.

Više fotografija

Pjevačica, koju mnogi pamte po spektakulatnom spuštanju helikopterom na pozornicu, podijelila je ovdašnju javnost u dva tabora - na one koji sa oduševljenjem pozdravili njeno gostovanje u Sarajevu i one koji su se protivili njenom pjevanju u gradu koji je bio pod trogodišnjom opsadom.

Nakon objavljivanja fotografija u kojima ona navodno pozira u uniformi vojske Republike Srpske, protiv Breninog nastupa u Sarajevu najglasnije je bilo Udruženje boraca "Zelene Beretke". Ipak, uprkos brojnim kritikama, nekada megapopularna pjevačica odžala je koncert u Sarajevu i nastavlja svoju turneju koncertima u Banjaluci, Tuzli i Mostaru.