Danas 20. godišnjica od smrti
0

VIDEO / Legendarni Toma Zdravković u Leskovcu dobio spomenik

Sarajevo-x.com
U povodu 20. godišnjice od smrti legendarnog pjevača Tome Zdravkovića u Leskovcu je otkriven njegov spomenik u prirodnoj veličini.

Legenda novokomponovane muzike čije pjesme žive generacijama dobio je spomenik u centralnom gradskom parku u Leskovcu. Rodbina, prijatelji i brojni poštovaci njegove muzike ispratili su otkrivanje spomenika, piše srbijanski Press.

Spomenik je postavljen nedaleko od mjesta gdje se prije 40 godina nalazila kafana "Radan" u kojoj je jedno vrijeme Toma pjevao sa Silvanom Armenulić.

Svečanosti je prisustvovala i porodica pokojnog pjevača, supruga Gordana, sin Saša i kćerka Žana, kao i njegov brat Novica Zdravković.

Dirjliv govor održao je pjevač Zoran Kalezić kazavši da je legendarni pjevač domaći Karamazov o kome nije napisan roman, iako je njegov život ličio na roman.

U emotivnom obraćanju Tomin sin Saša je zahvalio svima koji su došli, a glumac Aljoša Vučković rekao je da se "Toma Zdravković rodio, umro, ali da i dalje živi", prenosi Puls. Otkrivanju spomenika prisustvovao je i Kemal Monteno.