Muzika
0

Legendarni "The House of Pain" na Exitu

Sarajevo-x.com
Na glavnom stejdžu se opasno zakuhalo jer su nastup na Exitu potvrdili i hip-hop Amerikanci irskih korijena, "The House of Pain". Članovi benda Everlast i Danny Boy odlučili su da se ponovo okupe da bi sa fanovima proslavili svoju dvadesetu godišnjicu i dolaze da dignu na noge i Novi Sad.

Na Fusion bini očekuje nas šarmantni holandski indi rok bend Go Back To The Zoo, vlasnici hita "Beam Me Up", koji ih je lansirao na svjetsku indi scenu, spremni da svojim gitarama i tršavim kosicama osvoje i Exit publiku.

Skoro je nevjerovatno da je najveći hit američkih hip-hopera ponosnih na svoje irsko porijeklo, Jump Around izašao još davne 1991. Istoimeni album House of Pain, izdat te godine, u potpunosti je promijenio historiju hip-hopa i dostigao multiplatinasti tiraž, a "himna" Jump Around dostigla treće mjesto u SAD-u i osmo u Velikoj Britaniji.

Pet godina kasnije članovi benda se rastaju posvećujući se samostalnim karijerama. Everlast započinje muzičku solo karijeru, koja uključuje trostruki platinasti album, dominaciju na top listama i osvojenog Grammyja, dok se Danny Boy posvetio vođenju uspješne kompanije koja se bavi umjetnošću. U novoj dekadi članovi House of Pain su spremni da obraduju turnejom obožavaoce širom svijeta i riječima Everlasta: "Prošlo je dvadeset godina i jako smo uzbuđeni zbog zajedničke turneje. Svaki koncert će biti kao rođendan... bit će ludo!"

House of Pain dolaze da osvoje nove generacije neposlušnih tinejdžera i da im pokažu koliko sirov i prljav njihov hip-hop može da bude te da dokažu da njihovu muziku mogu da prepoznaju svi. Svako će, bez obzira godine, rasu, religiju ili muzički ukus – početi da skače!

Go Back to the Zoo je holandski indi rock bend koji su inicijalno formirali braća Teun i Kas i njihov drug iz detinjstva Bram. Budućeg basistu benda upoznaju u redu za koncert The Strokes i historija počinje. Godine 2008. objavljuju prvi EP, a 2009. potpisuju ugovor sa Univerzalom i objavljuju singl "Beam Me Up" koji im donosi instant uspjeh. Iste godine objavljuju i drugi singl "Electric", dok 2010. godine izdaju svoj studijski album prvenac, "Benny Blisto". Sa svojim svježim nastupom, klasičnim indi pop rok zvukom i albumom prvencem, Go Back To the Zoo je definitivno bend na koji treba obratiti pažnju na ovogodišnjem Exit festivalu.

Exit festival održat će se od 7. do 10. jula 2011. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i tokom četiri dana predstavit će više od 600 izvođača na dvadeset bina. Ove godine Exit će dočekati i svog dvomilionitog posjetioca.

Službena prodajna mjesta Exita su:

Sarajevo: Caffe Bar "Opera", Caffe Bar "Delikatesna radnja", kupikartu.ba Tuzla: Tuzlalive.org, "Urban Beatz Lounge" Banja Luka: Turistička agencija "Sebastijan", Dom Omladine Bijeljina: Klub "Soba" Zenica: Caffe "Backstage" Mostar: Caffe "Popaj" Brčko: Pub "Old Dubliner"