Centar za mlade Grbavica
0

Legendarni SNFU 6. aprila u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Legendarni kanadski hardcore punk bend SNFU sviraće i u Sarajevu i to upravo za 6. april, dan grada. Ovo će biti prvi koncert ove legendarne grupe u BiH i Sarajevu.

SNFU po prvi put nakon osam godina gostuje u Evropi tako da je sarajevski koncert jedinstvena prilika za sve ljubitelje punk muzike da čuju grupu koja je obilježila hardcore punk i praktično začela pravac skatepunk muzike.

SNFU iza sebe ima niz albuma, i vlasnici su nekih od najvećih punk klasika poput «I Forget» , «She's Not On The Menu» , « Reality Is a Ride On The Bus», «Black Cloud»i «Cannibal Caffe». Velika pokretačka snaga ovog benda je karizmatični pjevač Mr. Chi Pig koji i danas neumorno predvodi bend sa nevjerovatno energičnim scenskim nastupom.Više informacija o bendu naći ćete na myspace.com/snfuband.

Zašto je SNFU stekao status legendi unutar hardcore punk scene moći ćete provjeriti na koncertu 6. aprila u Centru za mlade Grbavica. Kao predgrupe će nastupiti dvije mlade sarajevske hard core punk grupe, Rapa Nui i Totalna rasprodaja.

Ulaznica za koncert košta 15 KM, može se nabaviti na slijedećim mjestima: Delikatesna radnja, So.ba, Akademija scenskih umjetnost, Caffe Opera i Caffe Meeting Point. Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo.