Muzika
0

Legendarni Madball konačno sviraju u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Nakon više bezuspješnih pokušaja i nastojanja da se "luda lopta" zakotrlja i u Sarajevu, napokon se uspjelo u nakanama - legendarni NYHC bend Madball stiže u Sarajevo, 6. jula ove godine.

Osnovani krajem osamdesetih kao projekt članova benda Agnostic Front, postavu Madballa su činili članovi Agnostic Fronta, a vokalne dužnosti je preuzeo Freddie Cricien.

Iako su u početku svirali samo nesnimljene pjesme kumova NYHC-a Agnostic Fronta, veoma brzo počinju i sa autorskim radom. “Ball of Destruction” EP je izašao 1989. godine, a otad su izdali deset studijskih izdanja od kojih je najnovije album “Empire” iz 2010. godine kojim, po riječima članova benda, krunišu sve ono što su dosad postigli.

Madball je stekao ogromnu popularnost zahvaljujući konstantnim turnejama po cijelom svijetu, iskrenom i jednostavnom pristupu i prema muzici i prema ljubiteljima iste, a pjesme kao što su ''Down By Law'', "Demonstrating My Style'' i "Heavenhell" odavno su hardcore klasici koji se nerijetko nađu na repertoaru obrada kojima se neki novi klinci predstavljaju publici.

Sarajevski hardcore bend Kontra će biti bend podrške na ovom spektaklu. Sa deset godina stvaranja nereda ispred bine ispod pojasa, armijom ljubitelja svoje muzike, dovoljno sviračkog iskustva koje članovi vuku još i iz bendova Bomb Squad, Ex-Legis, My Choice, Protest, Brain Blocade i Flatline, Kontra je jedini logičan izbor za bend podrške Madballu, ne samo po iskustvu, već i po muzici koja dosta podsjeća na njujorški zvuk. Bend Kontra je dosad svirao sa bendovima D.R.I., Rykers, Slamdamn, SMF, Analena, KUD Idijoti, Hladno Pivo, tako da vjerujemo da je ovo dovoljan podatak o veličini Kontre.

Hoće li iko biti sposoban da ostane dovoljno vitalan nakon skakanja na Kontrinom nastupu?

Koncert će se održati u Amfiteatru sarajevskog Doma Mladih, šestog jula 2011. godine, a početak koncerta je u 20.30.

Karte se već mogu nabaviti u pretprodaji po cijeni od 25 BAM. U Sarajevu se pretprodaja karata odvija na sljedećim lokacijama: pub “Korner”, “Meeting Point”, galerija “Boris Smoje”, “Madness Shop” i klub “AG”. Građani i građanke Tuzle mogu karte kupiti u pretprodaji preko e-maila [email protected]. Karte će biti u pretprodaji sve do dana koncerta, a na dan koncerta karte će se moći kupiti na ulazu u Amfiteatar Doma mladih po cijeni od 30 KM.