Muzika
0

Legendarni Madball i hardcore karavan stižu u Sarajevo

Klix.ba
Sarajevo će 13.12.2013. godine biti domaćin nevjerovatnog muzičkog spektakla jer karavan nekih od najboljih hardcore bendova stiže u glavni grad Bosne i Hercegovine. U pitanju je The Nu Breed Toru na čelu s njujorškim hardcore legendama Madballom.

U organizaciji BHxHC Bookinga i SMF Promotionsa, Madball se vraća u Sarajevo kako bi ponovili i ponovo stvorili fantastičnu atmosferu po kojoj je ostao upamćen njihov prvi sarajevski koncert. Legende njujorškog hardcorea predvođene harizmatičnim Freddyijem Cricienom ovaj put se vraćaju sa prijateljima. S njima dolazi i belgijski bend Nasty koji je već svirao u Sarajevu. Žestokom svirkom u AG-u su oduševili publiku koja je ostala željnja njihovog žestokog zvuka.

Iz Australije stiže Deez Nuts. Svoju muziku karakterišu kao party hardcore, a na novom albumu "Bout It" prezentuju hardcore moderne škole gdje se osjetni utjecaji i punka, te hip-hopa.

U Sarajevo u sklopu The Nu Breed Toura stiže i britanski Your Demise. Njihova muzika se može okarakterisati kao moderni hardcore, ali ima tu i podosta momenata koji podsjećaju na školu hardcore punka sa prijelaza osamdesetih na devedesete, jedna lijepa kombinacija za ljubitelje različitih ritmova koje hardcore pruža! Ovo je najvjerovatnije posljednja prilika da pogledate Your Demise uživo - oni će svirati najavljene koncerte do marta 2014. godine kada će prestati sa radom, što je već najavljeno.