Muzika
0

VIDEO / Legendarni Billy Idol dolazi na INmusic festival

Sarajevo-x.com
Billy Idol
Billy Idol
Za sve one koji su oduvijek uživo htjeli čuti hitove poput "White Wedding", "Dancing With Myself", "Hot In The City" ili "Rebel Yell" doći će na svoje jer legenda i rock ikona Billy Idol prvi put stiže u Hrvatsku, na T-Mobile INmusic festival.

Billy Idol obilježio je jedan značajan dio muzičke historije od osamdesetih godina nadalje, a njegove pjesme već dugo su sastavni dio radijskog etera.

Počevši muzičku karijeru sredinom sedamdesetih u sastavu "Generation X", jednim od prvih punk bendova u Britaniji, Billy Idol je ubrzo krenuo svojim putem. Već na prvom albumu našli su se hitovi, a danas i evergreeni, "Hot In The City" i kultna pjesma "White Wedding", koje su ga lansirale u zvijezde. A dalje je sve historija.

Slijede hitovi poput "Rebel Yell", "Eyes Without A Face", "Flesh For Fantasy", "Catch My Fall", "Sweet Sixteen", "Mony Mony" i drugi. Ono što je najvažnije, Billy Idol danas održava nevjerovatno energične i nezaboravne nastupe uživo, na kojima bi mu zavidjeli mnogi mladi bendovi koji su "u punom naponu snage", a prošle godine se na njemu gotovo i ne vide. Nakon festivala Download u Velikoj Britaniji, festivala Volt u Mađarskoj i drugih, "The Very Best of Idol" moći ćete čuti na ovo godišnjem T-Mobile INmusic festivalu.