Muzika
0

Led Zeppelin osvojili Billboard

Klix.ba
Osvojili su zapad prije skoro 35 godina, a sada to ponovo rade – Led Zeppelin na prvom mjestu Billboardove top liste sa live albumom 'How The West Was Won'.

How The West Was Won, novi live album Led Zeppelina, koji se sastoji od tri cd-a, nalazi se na prvom mjestu Billboardove top liste sa 150 hiljada prodanih primjeraka. Na albumu se nalaze pjesme sa četiri koncerta u Californiji iz 1972. godine. DVD sa dva cd-a koji je izašao istog dana je prodan u 120 hiljada primjeraka – što je rekord za muzičke dvd-ove u prvoj sedmici prodaje. Nakon ovoga se i kompilacija Early Days And Latter Days: Vol. 1 & 2 popela za 34 mjesta na 135. mjesto. Uprkos velikom interesu, preostali članovi benda kažu da nemaju nikakvih planova o ponovnom ujedinjenju grupe. 50 Cent je još uvijek neuništiv: nakon što je prošle sedmice bio na petom, sad se ponovo vratio na drugo mjesto. Get Rich Or Die Tryin' je prošle sedmice prodan u 110 hiljada primjeraka i time mu ostaje još samo 50 hiljada do famozne brojke od 5 miliona. Tri mjeseca nakon izdavanja albuma Fallen, Evanescence su se popeli na dosad najvišu poziciju – na treće mjesto. Amerika se ne umara ni od Kelly Clarkson, koja je sa 91 hiljadom prodanih primjeraka na četvrtom mjestu, ali ni od Norah Jones koja kompletira top5 sa 85 hiljada prodanih primjeraka u ovoj sedmici. Njene brojke već prelaze 6 miliona prodanih albuma i ne pokazuju znakove padanja.

Uspjeh Led Zeppelina je iznenadio Billboardove lidere od prošle sedmice. Staind je sa 14 Shades Of Grey prošle sedmice bio na prvom mjestu, a sada je pao na sedmo sa prodajom od 79 hiljada. A Deftonesi, koji su prošle sedmice bili na odličnom drugom mjestu se sada nalaze na jedanaestom sa 56 hiljada prodanih primjeraka, što je jedna trećina od prošle sedmice. Top10 kompletiraju soundtrackovi filmova: The Lizzie McGuire Movie je na šestom mjestu (79 hiljada primjeraka), 2 Fast 2 Furious je na osmom (76 hiljada primjeraka), dok Matrix Reloaded kompetira top10 (62 hiljade primjeraka).