"Raditi s njom je noćna mora"
0

VIDEO / Lauryn Hill nije plaćala honorare članovima benda

Sarajevo-x.com
Lauryn Hill
Lauryn Hill
Bivša članica legendarnih Fugeesa Lauryn Hill nije nimalo ugodna za saradnju, tvrde oni koji su bili u njenom bendu.

Njena evropska turneja, koja je završila u 2007, još uvijek nije donijela novac grupi. Jedan od članova njenog benda kaže da mu Lauryn još uvijek duguje novac od te turneje.

Gitarista Jay Gore ujedno kaže i kako je saradnja sa ovom dobitnicom nagrade Grammy prava noćna mora. Gore je pokrenuo sudski postupak protiv Hill, optužujući je za iskorištavanje muzičara i za novčani dug koji zahtijeva da mu izmiri.

On je naveo u tužbi i to da se Hill ponašala okrutno prema članovima benda. Zahtijevala je i da se svi okupe nakon svirke, a onda se derala na jednog po jednog. Gore je ispričao i da Lauryn vjerovatno još uvijek misli da je na vrhuncu slave, pa se zbog toga tako i ponaša.

"U jednom momentu pred polazak na turneju nam je rekla da ne može vjerovati da svira sa budalama i da bi mi njoj trebali plaćati, a ne ona nama", rekao je Gore.

Samo njemu pjevačica duguje 20.000 dolara, piše TMZ. Lauryn je prošlog mjeseca rodila još jedno dijete, šesto po redu. Indentitet djetetovog oca nije poznat.

Rohan Marley, Lauryn dugogodišnji partner i otac ostale njene djece, na Twitteru je napisao da ovo zadnje nije njegovo. Nakon poroda Rohan (39), inače sin Boba Marleya, joj je čestitao, također na Twitteru. Njih dvoje su bili u vezi 15 godina.