Muzika
0

Laurent Garnier u Sarajevu

Sarajevo-X
Omegaritam predstavlja promociju knjige "Electroshoc" sa prigodnim partijem. Laurent Garnier, po mnogima najbolji i najuspješniji DJ svih vremena, pionir globalne elektronske muzičke scene, predstavlja svoju knjigu "Electroshoc" koja je izazvala senzaciju u svijetu.

U petak 20.5.2005. nastupit će u klubu "Boulevard" u Sarajevu, a prije partija će promovirati svoju knjigu u Buy Book shopu.

U sklopu promocije za Hrvatsku 21.5. na sajmu knjiga u Zagrebu, nastupit će u klubu Best , a dva dana prije -19.05. nastupa u Beogradu u Sava Centru.

Za sve tri države to predstavlja jedan od najznačajnijih klubskih događaja uopste te subkulturno kulturoloski happenining izvan granica uobičajenog.

"Electroshoc" je svojevrsna svijeta knjiga klubske scene. Scene koja je osvojila svijet u devedesetim godinama prošlog vijeka i nepobitno osvaja i danas.

Knjiga prati scenu od njenih korijena, disko ere, funka, rocka, new wavea, do pojave electra, housea , techna i hip hopa pa sve do današnjih dana.

"Electroshock" je autobiografija pisana kao roman u kojem je glavni protagonist sam Laurent koji je bio svjedok i aktivni saučesnik tih zbivanja.

Za ovu priliku odsvirat će set od 5 sati sa stvarima koje su utjecale na klubsku scenu kakvu je danas poznajemo. Ovo je jedinstvena prilika čuti i vidjeti živuću legendu.

LAURENT GARNIER BALCAN TOUR :

19.05.2005 - BEOGRAD / SAVA CENTAR 20.05.2005 - SARAJEVO / BOULEVARD 21.05.2005.- ZAGREB / BEST

Full line up pročitajte uskoro na našem portalu.