Muzika
182

Latif Moćević i njegovo "Dobro" kao najava nesvakidašnjeg albuma

Klix.ba
Bh. kantautor i operni pjevač Latif Moćević predstavlja prvi singl i spot kao najavu novog albuma "Dobro".

Za pjesmu "Dobro" muziku i tekst potpisuje sam Latif Moćević, dok je za aranžman i produkciju bio zadužen Halid Hajduković. Režiju za spot pjesme "Dobro" potpisuje Benjamin Šehić (Felina Visuals).

"Kada smo stali na Baščaršiju da snimamo spot, nismo ni očekivali da će se toliko publike, spontano, skupiti ispred nas. Pa nas je to i ohrabrilo, ako da smo bili na koncertu pred publiku. I zaista smo svi uživali tokom snimanja i bilo nam je 'dobro'", kaže Latif

A pjesma je svojevrsna najava albuma koji nosi naziv "Skice za pjesmu o tebi" koji će biti promovisan krajem maja ove godine na sceni na kojoj je Latif kao dijete održao prvi solistički koncert, a to je OŠ "Grbavica I".

Ovaj album je nešto sasvim drugačije i novo na muzičkoj sceni u Bosni i Hercegovini. Bila je ovo prilika da sarađuju veliki umjetnici, muzičari. Na cijelom albumu su radila dva producenta Halid Hajduković i Mahir Sarihodžić.

Ovim, višežanrovskim albumom pričamo priču o novom žanru "Pjevaj mi o lijepom" ili muzika o lijepom.

Publika koja bude preslušavala album, vidjet će i čuti kako to Latif voli muziku, na koji način piše svoj svijet, osjetiti note koje će kružiti oko vas. Do izlaska novog albuma, uživajte i neka vas prati "Dobro".