Muzika
19

Lana Hamza predstavila pjesmu "Jer sve smo to MI"

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U Sarajevu je danas promovisana pjesma "Jer sve smo to MI", čiji tekst i muziku potpisuje kompozitor Đorđe Jovančić, a koju je otpjevala bh. umjetnica Lana Hamza.

Kao inspiracija za pjesmu, kompozitoru je poslužila istoimena kampanja dm-a u čijem se središtu nalaze čovjek i njegova osjećanja.

"Zaista sam sretan što sam dobio priliku raditi pjesmu za ovako ozbiljnu kampanju i što je pjesma ugledala svjetlo dana. Nadam se da će se i slušaocima dopasti. Pjesma ima sjajnu poruku koja se može sagledati na više načina i u tome je njena posebnost. Druga posebnost je Lanin savršen glas koji je upotpunio priču", izjavio je Jovančić.

Bez tebe bi bilo sve drugačije, sa tobom sve je ljepše i sjajnije... strofa je ove emotivne pjesme, koja nam govori da je u čovjekovom "MI" sadržan cijeli svijet odnosno svi oni ljudi, susreti i događaji koji čovjeka svakodnevno inspirišu i bez kojih ne može zamisliti svoj život.

"Presretna sam što je baš meni ukazano povjerenje da budem ambasadorica 'MI osjećaja'. Uložili smo mnogo kreativne energije, ljubavi i truda u stvaranje te sam sigurna da će ova pjesma osvojiti mnoga srca", kazala je Lana.

U kompaniji dm ističu kako im je izuzetno drago da je kampanja "Jer sve smo to MI" poslužila kao inspiracija za umjetničko stvaranje.