Koncert uoči nove školske godine
0

Laka: Svaki školarac neka dođe na Metalac

Sarajevo-x.com
U subotu, 3. septembra, na igralištu Metalac bit će održan koncert Lake i njegovog pratećeg benda. Koncert se organizira pod sloganom "Svaki školarac neka dođe na Metalac!" a u povodu početka nove školske godine.

Iako je na muzičkoj sceni prisutan od kraja devedesetih, nakon brojnih koncerata održanih u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, ovo će biti prvi Lakin samostalni koncert u Sarajevu.

"Oduvijek sam htio svirati na Metalcu jer je najbolji prostor za svirku na otvorenom. Mogu najaviti da ćemo odsvirati cijeli naš opus, a ako stignem da završim novu pjesmu - prezentirat ćemo i nju, al' se tome bolje ne nadajte", kaže Laka.

Koncert organizira agencija Gramofon, a svi školarci i oni koji to nisu mogu očekivati vrhunsku produkciju koja će omogućiti svim posjetiocima koncerta da u potpunosti uživaju u uzbudljivom i autentičnom scenskom performansu Lake, Lele i ostalih članova njihovog ansambla.

Koncert je zakazan za 3. septembar u 20:30 sati, a ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti od 15. augusta kod uličnih prodavača na platou Skenderija i ispred tržnice Markale.