Finale Eurosonga 2009.
0

Laka se javlja uživo sa Trga djece Sarajeva

Sarajevo-x.com
Sa prošlogodišnjeg Lakinog nastupa
Sa prošlogodišnjeg Lakinog nastupa
Javno praćenje finalne večeri 54. Izbora za pjesmu Evrovizije, na kojem će predstavnici naše zemlje, grupa Regina, nastupiti pod rednim brojem 12, bit će organizirano u subotu 16. maja na Trgu djece Sarajeva sa početkom u 21 sat.

Kako je glasala Bosna i Hercegovina, saopćit će naš prošlogodišnji predstavnik na Eurosongu Elvir Laković Laka. Slika Sarajeva, javnog praćenja prijenosa ispred BBI Centra, će u živom linku biti emitovana prema domaćinu Moskvi i cijelom svijetu, milionskom auditoriju koji prati ovu veliku muzičku manifestaciju.

Naši 'vojnici ljubavi' su se na prvoj polufinalnoj večeri održanoj 12. maja u dvorani Olimpyski u Moskvi uspjeli izboriti za plasman u finale Eurosonga 2009.

Večeras je na programu druga polufinalna večer takmičenja za najbolju pjesmu Evrope. Prema anketi na evrovizijskom web portalu esctoday.com, najviše šansi za prolazak u finale imaju Azerbejdžan, Grčka i Norveška, zemlje koje su na ovoj kladionici od samog početka visoko kotirale.

Najpoznatija evrovizijska stranica danas je objavila i imena članova stručnog žirija iz Irske, Francuske i Velike Britanije. Naime, nakon dvanaest godina, o pobjedniku na Eurosongu će ponovo odlučivati stručni žiri, zajedno sa gledateljima koji će glasati putem televotinga.

Bh. delegacija, kako saznajemo, neće objavljivati imena članova našeg žirija sve do početka finalne večeri u subotu.