Muzika
0

Laka: Pripreme za Eurosong teku poput nabujalog mlijeka

Sarajevo-x.com
Uspjeli smo razgovarati sa, u posljednje vrijeme, prezauzetim Elvirom Lakovićem Lakom, predstavnikom Bosne i Heregovine na predstojećem takmičenju za najbolju pjesmu Evrope. Razgovor je tekao u smjeru priprema za nastup na Eurosongu i tom prilikom Laka je sažeto odgovorio na sva pitanja koja su nas zanimala.

Prvo što nas je interesovalo jeste da li je Laka generalno zadovoljan organizacijom Direkcije BH Eurosonga, kao i njihovim odnosom prema njemu. Bosanskohercegovački kontraverzni kantautor je tom prilikom odgovorio: "Ja sam prezadovoljan, direkcija se odnosi prema dogovoru, a pripreme teku poput nabujalog mlijeka."

Na pitanje da li postoji mogućnost da se otkaže održavanje 53. Eurosonga u Beogradu, s obzirom na nedavne reakcije naroda Srbije povodom proglašenja nezavisnosti Kosova, Elvir Laković je odgovorio da će, ukoliko se to desi, organizatori manifestacije izgubiti ogromnu količinu novca, pri čemu je dodao kako misli da to uopće ne bi bilo pametno.

Nakon što smo Laku pitali da li bi mogao reći za svoj nastup da ima elemente kabarea, on nam je šturo odgovorio: "Sadrži sve ono što je sadržavalo do sada, sa još nekoliko dodataka."

Posljednje pitanje se odnosilo na uslove koje svaka pjesma učesnica Eurosonga mora sadržati. Uz to smo željeli znati u kojoj mjeri se Laka morao kompromitovati da bi uopće nastupio na jednoj ovakvoj manifestaciji. "Pjesma mora trajati tri minute i imati naglašen kraj, a što se tiče kompromisa toga nema, ja se držim svoga kako sam i dogovorio sa Dejanom. Jedino što mi nisu dozvolili da imam svoju scenografiju na promociji pjesme, ali to me ne sekira", odgovorio je Laka.

Pjesma "Pokušaj", koja će predstavljati BiH na 53. Eurosongu u maju 2008. godine, bit će premijerno izvedena u posebnom TV show programu BH Eurosong 2008, koji će se emitirati uživo na BHT 1 i BH Radiju 1 u ponedjeljak, 3. marta 2008 od 21:00.

Takmičenje za najbolju pjesmu 53. Eurosonga treba se održati 24. maja u Beogradu.