Muzika
0

Laka osvaja Hrvatsku

Sarajevo-x.com
Promociju svog novog albuma "Zec“ Elvir Laković Laka uskoro bi trebao održati i u nekoliko gradova Hrvatske. Naime, izdavačka kuća "Menart“ nedavno je objavila singl "Džemper“ sa Lakinog prvog albuma "Zec“, a planirano je objavljivanje još jednog singla.

"Menart je izdao 'Džemper', a valjda će izdati još jedan singl poslije općih izbora. Koju će još pjesmu izdati, ne znam tačno“, objasnio je Laka u razgovoru za naš portal.

U skorijoj budućnosti, nakon što hrvatsko tržište upozna Lakino stvaralaštvo, on i bend namjeravaju u Hrvatskoj održati nekoliko koncerata kako bi promovirali "Zeca“.

"Ta promocija počet će vjerovatno nekada u decembru. Namjeravamo podijeliti nekoliko CD-ova, otići i do Ljubljane i predstaviti 'Zeca', pa da vidimo kakve će reakcije biti“, naglasio je Laka.

Nakon što objavi još jedan singl, Menart će izdati i cijeli album za hrvatsko tržište. U razgovoru za Sarajevo-x.com, Laka je kazao da su dosadašnje reakcije na njegov album prvijenac odlične te da očekuje da će ga i hrvatska publika jednako dobro prihvatiti.