Uspjeh bh. izvođača
0

Laka - najbolji izvođač MTV Adria 2008

Sarajevo-x.com
Agencija Supermarket saopćila je da je u ponedjeljak u kasnim poslijepodnevnim satima dobila zvaničnu potvrdu da je Elvir Laković Laka osvojio prestižno priznanje "The Best Adria Act" koje dodjeljuje MTV za 2008. godinu.

Radi se o tituli "MTV Best Adria Act", koja se dodjeljuje u sklopu manifestacije MTV Europe Awards 2008.

Glasanje za najboljeg izvođača MTV Adria za ovu godinu trajalo je od 8. septembra do 12. oktobra, a publika je svoje glasove dodjeljivala putem interneta i SMS-a. U jakoj regionalnoj konkurenciji, između grupa Jinx, TBF, Leloojamais i hiphopera Marcella, Laka je pobijedio sa ubjedljivom prednošću.

Dosadašnji regionalni dobitnici ovog prestižnog priznanja bili su članovi grupe Siddharta (2005.), Aleksandra Kovač (2006.) i Van Gogh (2007.).

Događaj MTV Europe Awards održat će se 6. novembra u Liverpoolu. Na sceni Liverpool Echo Arene će, između ostalih nastupiti Beyonce, Duffy, The Killers i Kid Rock, a prijenos će na internetu komentirati bloger Perez Hilton.

Iz Laking tima poručuju da je za utorak sazvana konferencija za novinare na kojoj će biti objavljeno više detalja o ovoj nagradi.