Muzika
0

Laka kandidat za MTV nagradu

Sarajevo-x.com
Elvir Laković Laka našao se među pet nominacija iz regije koju pokriva MTV Adria u takmičenju za evropsku MTV nagradu.

Ova vijest objavljena je na web sajtu MTV Adria, čime je i zvanično započeo izbor za predstavnika naše regije.

Lakini protivnici u borbi za The Best Adriatic Act su hrvatske grupe Jinx i TBF, slovenska grupa Leeloojamais i srbijanski hip-hoper Marčelo.

Samo će jedno od ovih imena biti ovjenčano nagradom u kategoriji najboljeg izvođača Adria regije. Pored toga, prvoplasirani će sa pobjednicima iz drugih regija konkurirati za konačnu pobjedu u kategoriji Europe's Favourite.

Dodjela nagrada upriličit će se 6. novembra u Liverpoolu, evropskoj prijestolnici kulture, koja će toga datuma ugostiti veliki megaspektakl MTV Europe Music Awards. Dosadašnji regionalni dobitnici ovog prestižnog priznanja bili su članovi grupe Siddharta (2005.), Aleksandra Kovač (2006.) i Van Gogh (2007.), a ko će ove godine ponijeti laskavu titulu najboljeg izvođača u regiji odlučuju gledaoci i slušaoci MTV-a. Naime, po propozicijama ovog takmičenja, glasanje se vrši putem interneta i sms-a, a trajat će do 12. oktobra. Glasati se može na web stranici http://ema.mtvadria.com/vote za kategoriju “MTV Adria Act”. Dozvoljeno je višestruko glasanje.

Bosanskohercegovački predstavnik na Eurosongu 2008. Laka je osebujan muzički lik koji je svojom pjesmom "Pokušaj" zaintrigirao muzičku javnost cijele regije.

Njegova karijera je u usponu, a ove jeseni ga očekuje veliki broj koncerata i nastupa kod nas i u susjednim zemljama. Neosporno je da u kvalifikacijama za MTV nagradu ima velike šanse i da bi mnogi voljeli vidjeti ga kao laureata na pozornici u Liverpoolu.

Klikajte za Laku!