Milijardu pregleda na Youtubeu
0

Lady Gaga i Justin Bieber obaraju novi rekord

Sarajevo-x.com
Lady Gaga (Foto: world entertainment news)
Lady Gaga (Foto: world entertainment news)
Lady Gaga i Justin Bieber se približavaju novom rekordu u muzičkoj industriji. Naime, njihovi spotovi će uskoro imati više od milijardu pregleda na videoservisu YouTube, izvijestio je magazin "Billboard".

Prema riječima Davida Bircha, direktora za komunikacije agencije "TubeMogul", popularna muzičarka Lady Gaga bi mogla imati više od milijardu pregleda do 20. oktobra, dok bi Justin Bieber rekord mogao oboriti oko 1. novembra.

Spotove slavne pjevačice, koja šokira svojim izgledom, ali oduševljava muzikom, korisnici YouTubea pregledaju prosječno 1,8 miliona puta dnevno, pokazale su analize.

Također, podaci pokazuju da je Justin Bieber tinejdžerska zvijezda u usponu i na YouTubeu. Naime, posljednjih mjeseci sve više korisnika pregleda njegove spotove. Analize "TubeMogula" su pokazale da su tokom septembra videospotovi Biebera pregledani u prosjeku 3,7 miliona puta dnevno.

Pretpostavlja se da će umjetnica Lady Gaga prva oboriti rekord, no iz "TubeMogula" ističu da su spotovi mladog muzičara Justina Biebera sve gledaniji.

Inače, izvođač koji se nalazi na trećem mjestu je preminuli Kralj popa Michael Jackson, sa preko 600 miliona pregleda na servisu YouTube.

"Billboard" navodi da je Bieberov spot za pjesmu "Baby" najgledaniji ikada, sa 345 miliona pregleda, a zatim slijede "Never Let You Go" sa 92 miliona pregleda, te "Never Say Never" sa 86 miliona.

Lady Gagin spot za pjesmu "Bad Romance" ima 288 miliona pregleda na YouTubeu i drugi je na listi najgledanijih spotova, "Just Dance" ima 123 miliona, "Alejandro" je na 26 poziciji najgledanijih spotova ikad sa 87 miliona pregleda, a spot za pjesmu "Telephone" ima 85 miliona pregleda.