Sarajevo Music Stage
10

Kultur Shock razdrmao publiku u Domu mladih

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Četvrta noć Sarajevo Music Stagea 2012. protekla je u znaku odličnog rock and rolla.

U ponedjeljak, 09. jula, posjetiteljima Sarajevo Music Stagea su se na koncertu pod pokroviteljstvom Jägermeistera oko ponoći predstavili mladi demo bendovi koji se u sklopu Programa Jaeger Music Night 2012 takmiče za mogućnost snimanja svog prvog albuma. U okviru prvog četvrtfinalnog koncerta Jaeger Music Nighta 2012 nastupile su grupe Snake Eater i Karma Guru, za koje je publika mogla glasati nakon nastupa. Glasanje za ove mlade bendove trajat će i narednih sedam dana, do ponedjeljka, 16. jula, putem web stranice www.jaegermusicnight.ba i Facebook stranice Jägermeister Bosna i Hercegovina.

Nakon nastupa mladih demo bendova, publika je željno iščekivala punk rock bend Kultur Shock iz Seattlea koji je poznat po energičnim nastupima i muzičkom žanru kojeg mnogi nazivaju "sevdah punk". Predvođeni frontmanom Srđanom Jevđevićem, na pozornici Doma mladih se Kultur Shock pojavio iza 00:01 sati ujutro. Nakon njihovog nastupa na prošlogodišnjem Sarajevo Music Stageu, još jednom su napravili izvrsnu atmosferu u prepunoj dvorani. Predstavili su i nekoliko pjesama sa svog novog EP-a Tales of Grandpa Guru, Vol 1, koji će izdati 31. jula, među njima i novi single Stop the Disco, uz ostale pjesme – Sarajevo, Tamni vilajet, Zumbul, Mujo kuje...

Sarajevo Music Stage 2012. nastavlja se večeras, u utorak, 10. jula, koncertom Amire Medunjanin, jedne od najistaknutijih bh. interpretatorki sevdaha. Amira će za posjetitelje Sarajevo Music Stagea izvesti najljepši repertoar sevdalinki na koncertu koji će započeti u 22 sata, dok će ulaz u Dom mladih biti otvoren od 21 sat.

Peti koncert u okviru Sarajevo Music Stagea 2012. održat će se pod pokroviteljstvom portala Klix.ba, najposjećenijeg i najutjecajnijeg informativnog portala u Bosni i Hercegovini. Nastao je krajem 2000. godine kao ideja dvojice sarajevskih srednjoškolaca, da bi danas postao jedan od vodećih medija u BiH.

Sarajevo Music Stage će sutra, u srijedu 11. jula, imati pauzu u programu zbog Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, a nastavit će se u četvrtak, 12. jula, nastupom Tonija Cetinskog. Nakon toga će uslijediti koncerti Urbana & 4 i Negativea (petak, 13. juli ), te Mostar Sevdah Reuniona (subota, 14. juli).

Ulaznice za Sarajevo Music Stage, po jedinstvenoj cijeni od 20 KM po večeri, mogu se kupiti isključivo na ovlaštenim biletarnicama ispred KSC Skenderije i Bosanskom kulturnom centru. Pozivamo sve zainteresirane da ulaznice nabavljaju isključivo na biletarnicama ispred KSC Skenderije i u Bosanskom kulturnom centru, kako bi bili sigurni da kupuju validne ulaznice, sa kojima će imati pravo ulaska na Sarajevo Music Stage.

Više informacija o Sarajevo Music Stageu dostupno je na Facebook pageu Sarajevo Music Stage 2012.