Rođendan proslavio uz crtiće
0

Kralj popa se vraća

Sarajevo-x.com
Veteran pop muzike Michael Jackson igra dvije važne uloge uloge, nastoji biti dobar otac svojoj djeci, ali i pokazati da u muzici ima još štošta da pokaže. Svoj 50. rođendan proslavio je bez ikakve pompe, u kući sa djecom, gledajući crtane filmove.

"Osjećam se mudro i pametno, ali u isto vrijeme veoma mlado," kaže pop zvijezda tim povodom.

Ekscentrični muzičar u intervjuu za emisiju 'Good Morning America' je rekao da se "odlično proveo odmarajući se" sa dječicom, Princeom Michaelom, Paris i Blanket.

Nakon što je preslušao neke numere svog idola Jamesa Browna "pojeo je kolač sa djecom i gledao neke crtiće".

Uprkos godinama, Jacko i dalje izvodi svoje karakteristične plesne pokrete, a u telefonskom razgovoru natuknuo je i želju da oživi svoju muzičku karijeru.

Nakon što je 2005. oslobođen optužbi za seksualno uznemiravanje djeteta, pokušavao se držati što dalje od medija boraveći u svom domu u Las Vegasu ili u Bahreinu.

U planu je Jacksonova svjetska turneja i rezidencija u Las Vegasu u kojoj će se "obrtati novac", a tim potezom slijedio bi pjevačice Cher i Celine Dion.

Špekuliše se da su finansijski problemi ubrzali njegov povratak na muzičku scenu.

Na pitanje o fenomenalnom uspjehu solo albuma "Off The Wall" 1979. i "Thriller" 1982. Michael kaže: "To mi je mnogo značilo i publika širom svijeta ih je odlično prihvatila. Veoma sam uživao."

Kad je zamoljen za izabere jednu pjesmu za koju smatra da je njegovo najveće dostignuće, naveo je "Billie Jean", "Thriller" i "We Are The World". Naglasio je i to da radi na novim pjesmama i "još uvijek jedva čeka da napravi neke divne stvari".

"Pišem sve vrijeme. Volim komponovanje i sve to. Ali istovremeno podižem svoju djecu i u tome uživam. Učim ih da voze bicikle i da čitaju. Volim to."

Na pitanje da li bi sve što je napravio i ponovio, kad bi imao šansu, Jacko odgovara: "Mislim da bih. Vrijedilo je. Oduvijek sam volio šoubiznis i uživao da tako usrećujem ljude. Volim slavljenje muzike, ples i umjetnost. Jednostavno to volim."

Ipak, odlučan je da njegova djeca "uživaju u svom djetinjstvu koliko god je to moguće".

Djeca ovog pjevača se u javnosti rijetko mogu vidjeti bez kapa ili šešira i drugih "prekrivala lica" na kojima pjevač insistira kako bi ih zaštitio od eventualnih kidnapovanja.