Muzika
0

Krajem marta "Dorantes" u Mostaru i Sarajevu

FENA
Krajem marta u Mostaru i Sarajevu bit će organizirani koncerti špankoga flamenko sastava "Dorantes", koji predvodi pijanista David Pena Dorantes.

Ovaj umjetnik, koji potiče iz čuvene andaluzijske muzičke porodice, na uspješan način objedinjuje različite žanrove, od klasike i jazza, do elemenata keltske ili brazilske muzike, što rezultira posebnim stilom, koji mu je donio brojna međunarodna priznanja i pozitivne kritike u medijima.

"U pratnji odličnih muzičara Dorantes dokazuje da klavir može parirati emotivnom naboju flamenko gitare", napisano je u jednom osvrtu na koncertni nastup Dorantesa, kojeg na pozornici prati njegov sedmeročlani sastav koji čine i flamenko plesačica.

Španska ambasada u Bosni i Hercegovini organizira 29. marta koncert u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u povodu otvaranja Španskog trga u Mostaru, a koncert u Sarajevu bit će organiziran u Bosanskom kulturnom centru 31. marta.

Ulaznice po cijeni od 10 maraka za mostarski i 15 za sarajevski koncert bit će prodavane dan prije i na dan koncerta na blagajnama dvorana, a rezervacije je moguće izvršiti putem e-maila [email protected] ili putem telefona 033 668 975.