Muzika
131

Konzum 5. Sarajevo Beer Festival: Druženje, pozitivna energija i kosmopolitski duh Sarajeva

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Sarajevo Beer Festival raste, kako u vidu broja posjetilaca i samog kvaliteta organizacije, tako i u smislu stvaranja pozitivnog imidža, jedne značajne društveno-odgovorne manifestacije.

Festivalska opuštena i vesela atmosfera je slika koju će posjetioci prve noći Sarajevo Beer Festivala sigurno pamtiti. Na prepunom parking prostoru Olimpijskog kompleksa Zetra sinoć su uživale gotovo sve generacije, kao i cijele porodice.

Festivalski prostor od 10.000 m2 za posjetioce je bio otvoren od 15 sati i svi koji su željeli, mogli su ući besplatno do 18 sati. Šatori su se počeli popunjavati prvim gostima koji su uživali u ovogodišnjoj bogatoj pivarskoj ponudi i svirci demo benda iz Ljubuškog "Nešto između". Nastupi domaćih demo bendova su ovogodišnja novina na Festivalu, i zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i sporta KS i posebno ministru Mirvadu Kuriću, publika će imati priliku čuti još dva domaća demo benda: Strava škola (večeras) i Stonesleeper (subota). Najprobirljiviji ljubitelji piva ali i svi ostali koji su željeli probati luksuznije pivarske brendove, posebno su uživali u šatoru "Premium pub", koji je također jedna od festivalskih novina.

Bezbjedonosne mjere su bile na nivou i prva noć je protekla bez ijednog incidenta. Čula se odlična muzika, vidjela su se vesela lica, osjetila pozitivna energija. Sve u svemu, Sarajevo je pokazalo svoju gostoljubivost, i prema brojnim inostranim posjetiocima, u najljepšem svjetlu.

Fenomenalna atmosfera je zagarantovana i večeras kada nastupaju: Pips, Chips & Videoclips, Električni orgazam i S.A.R.S.

Iz MUP-a KS podsjećaju i na kampanju "Ne vozi ako si pio", koju zajednički promoviraju sa Sarajevo Beer Festivalom i apeliraju na odgovorno ponašanje i poštivanje zakona.

Kada je jedan ovakav festival prisutan u našoj prijestolnici, uz kvalitetan muzički program, raznovrsna piva, gastronomsku ponudu i društveno-odgovorni stav, može se zaključiti da je Sarajevo Beer Festival više od zabave