Muzika
10

Konvoj i Last Location napravili dobar provod u Domu mladih

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Bendovi Last Location i Konvoj pobrinuli su se snić za odličnu zabavu u amfiteatru Doma mladih u Sarajevu gdje je održan deseti koncert u okviru projekta Muzička scena Kaktus.

Prvi je na pozornicu Muzičke scene Kaktus izašao mladi sarajevski progressive rock i punk sastav Last Location. Članovi benda, Dino Džihić, Muhamed Latić, Edin Mucić, Ahmed Latić i Mirsad Kočić poznati su po energičnim nastupima pa su i ovom prilikom "razdrmali" publiku i predstavili svoj repertoar.

Nakon njih je scenu preuzeo poznati sarajevski bend Konvoj, koji bilježi mnoštvo nastupa još od 1988. godine, kada je grupa osnovana. Momci iz Konvoja: Hamo Salihbegović, Nedžad Merdžanović, Haris Varajić i Bojan Crnogorac su ovom prilikom izveli mnoštvo poznatih hitova s albuma "Bez razlike" (1998), "Varijante i dumine" (1999) i "Pun mjesec" (2004), a publika je imala priliku čuti i novi single "O slobodi".

Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.