Vremeplov u Slogi
1

FOTO+VIDEO / "Konvoj" dokazao da ljubav ima razloge

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Sarajevski bend "Konvoj" sinoć je u Cinemas klubu Sloga odsvirao sjajan koncert kojim su prekinuli osmogodišnje izbivanje sa scene.

Nakon što je predgrupa "Last Location" zagrijala publiku, na scenu su izašli članovi "Konvoja" i otpjevali pjesmu "O slobodi".

Publici nakon preduge pauze nije trebalo previše vremena da se navikne na "Konvoj", pa je nakon prvih taktova atmosfera u Slogi bila na odličnom nivou.

Članovi benda odsvirali su stare dobre pjesme poput "Ja ne znam ko si ti", "Evergreen", "Ograjisana", "Kad zablude te ostave", "8. mart", "Fobija", "Za mene si rođena" ..., a na sceni im se pridružilo nekoliko prijatelja - muzičara koji su dali svoj doprinos odličnoj svirci.

Prvi put su sa bine otišli, ne da bi iznudili pljesak, jer za tim nije bilo potrebe, već "da se napiju vode", nakon čega su se brzo vratili i prisjetili se ljudi koji više nisu s nama, prije svih Adija Lukovca kojem su posvetili pjesmu "Vjetar briše sve".

Članovi benda su se poveli stihovima iz pjesme "Komšija" "manje priče više rada" pa su svojski potrudili da odsviraju dobar koncert, što im je i pošlo za rukom. Na ovoj pjesmi im se pridružio i Almas Smajlović, frontmen "Erogenih zona". Na bini su im se priključile i "djevojčice", bek vokali sa prvih albuma.

Na kraju koncerta su se emotivno oprostili od publike i još jednom odsvirali pjesmu "O slobodi".