Muzika
0

Kontra "Step 2 Zero" night

Klix.ba
Paul B
Paul B
U petak, 19.12.2003. godine u sarajevskom klubu "Labirint" UG Kontra organizuje klubsko veče drum and bass muzike, na kojem će nastupiti dva gosta iz Rusije i SAD-a.

Obećanje koje je Kontra svojoj publici dala početkom 2003. godine se obistinilo; DJ i producent Pavel Burakov (Paul B) gostovaće na posljednjem ovogodišnjem drum and bass clubbing-u. Muzika koju Paul B pravi i miksa se može okarakterizirati kao mješavina drum and bass, techno i trance pravaca, sa karakterističnim istočnim zvukom. Trenutno važi za najaktivnijeg ruskog dnb DJ-a i producenta, nastavljajući sa izdavanjem serije Nuborn on-line mikseva. Prije par mjeseci otvorio je i sopstveni label pod nazivom Step 2 Zero.

Specijalni gost ove večeri biće i Dražen Bošnjak (Dr.Zen), jedan od najboljih BH producenata. Uspješnu karijeru u oblastima elektronske i komercijalne muzike i audio produkcije za TV, film i video izgradio je u New Yorku (USA), gdje je osnovao kompaniju za audio-produkciju Qdepartment i svoj label Balkan Radar.

Pored pomenutih gostiju, 19.12.2003.g. u klubu "Labirint" nastupiće i dobro znana domaća postava Kontra DJz (DJ Aldin, DJ Adnan, MPJ Slo, MPJ Pedja). Kompletan događaj će biti emitovan uživo, putem talasa Radija 202 (93,1FM), na kojem se svake nedjelje od 22h emituje dvosatni "Kontra drum'n'bass sessions radio-show".

Proteklih sedmica ova skupina sarajevskih DJ-a bila je na mini-turneji u nekoliko francuskih gradova, gdje su ostvareni novi kontakti sa tamošnjim dnb asocijacijama. Dan nakon pomenute svirke u Sarajevu, na poziv zagrebačke asocijacije Confusion, Kontra gostuje u glavnom gradu Hrvatske, na događaju Illectric Funk u klubu "Pauk-SKUC".