Muzika
194

Koncerti u znak sjećanja na Milana i EKV u tri bh. grada

Klix.ba
Šestu godinu zaredom Panta Rei zajedno sa tri bivša člana EKV organizira koncerte u znak sjećanja na Milana Mladenovića i Ekatarinu Veliku.

"Početak novembra će opet biti vrijeme kada ćemo dodirnuti prošlost i dozvoliti joj da nam vrati naša kristalna sjećanja. Sarajevo - Sloga 7.11., Mostar - OKC Abrašević 8.11. i Tuzla - Dom mladih, Palma klub u nedjelju 9.11.2014. godine. In Memoriam of EKV naš je način da ta lijepa sjećanja sačuvamo od zaborava"; poručuju organizatori.

Koncert u Sarajevu počinje u 21:30 sati, u Mostaru u 21, a u Tuzli u 20 sati.

"Koncertima ćemo obilježiti dvadesetu godišnjicu prerane Milanove smrti i to koncertima sa bivšim članovima grupe. EKV je definitivno obilježio osamdesete godine, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivše države, a danas se njihova muzika s pravom smatra obaveznom lektirom. A kako to posljednjih decenija na ovim prostorima biva, i EKV je nestao zajedno sa toliko drugih kvalitetnih stvari koje su nam začinjavale život tih godina. I sada, samo par godina poslije njih, ostaju nam godine uz njih....", navodi se u najavi koncerata.

Bend koji oživljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su vise od dvije decenije na muzičkoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema muzici, umjetnosti i poštovanje prema jednom od najvećih rock&roll bendova sa ovih prostora koji je inspirisao mnoge.

"Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sjećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svjesni njihove potpune nezamjenljivosti, pružimo mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV čuti uživo, da dio tog duha osjete na koncertu. Mi koncerte, upotpunjene i videoartom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijelimo fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama", kazu članovi benda Marko Milivojević, Dragiša Uskoković Cima, Tanja Jovičević, Nemanja Dašić, Dejan Tomović Tomke i Teodor Jani

Ulaznice za koncert u Sarajevu u pretprodaji se mogu kupiti u Slogi. Cijena u pretprodaji 9 KM.

Ulaznice za koncert u Mostaru u pretprodaji se mogu kupiti u OKC Abrašević i u trafici na Rondou. Cijena karte u pretprodaji je 8 KM.

Ulaznice za koncert u Tuzli na dan koncerta na ulazu. Cijena karte je 7 KM.