Muzika
0

Koncert Saše Lošića i film orkestra

NINA
Humanitarni koncert povodom početka rada HVB Central Profit Banke održat će se u Zetri u četvrtak, 9. decembra i na njemu će Saša Lošić i Film orkestar izvesti projekt Hotela Europa.

“Hotel Evropa je bio mjesto druženja i ljubavi. Ovaj značajni projekt Saše Lošića je podsjećanje i ponovno utemeljivanje tih starih vrijednosti i ljudima vraća sigurnost pomalo zaboravljene tradicije. Mi smo sretni što možemo omogućiti velikom broju ljudi da uživa u ovako važnom koncertu”, rekao je Alexander Zsoinai, generalni direktor HVB Central Profit Banke.

Koncert je humanitarnog karaktera i na njemu će se prodavati CD-ovi Saše Lošića iz filma “Gori vatra” te mali suveniri i čestitke koje su napravili učenici škole Vladimira Nazora i Centar za djecu s posebnim potrebama. Sva sredstva će se iskoristiti za opremanje Stomatološke jedinice za djecu s posebnim potrebama na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu.

Gosti koncerta će biti Halid Bešlić, Sabahudin Kurt, Magnifico, Fikret Delić Gugo, Jasna Žalica te Dado Topić i Kornelije Kovač s članovima legendarnih Timea i Korni Grupe koji dolaze iz Zagreba.