Muzika
0

Koncert Prljavog kazališta 7. marta u Brčkom

SRNA
Brčko
Brčko
Grupa Prljavo kazalište održat će koncert u Brčkom 7. marta povodom Dana distrikta, rekao je gradonačelnik Brčkog Anto Domić.

Domić je naveo da će u okviru obilježavanja Dana distrikta biti organizovan niz manifestacija od 15. februara do 15. marta.

Prema njegovim riječima, u Brčkom će od 22. do 24. februara biti održano finale kupa BiH u muškoj i ženskoj odbojci, a 1. marta će u galeriji Gradske vijećnice biti otvorena izložba slika "Brčanski motivi" u organizaciji Pododjeljenja za turizam, sport i kulturu.

Prljavo kazalište nastupit će u 20.00 sati na Trgu mladih, a 8. marta bit će održana svečana akademija povodom 13. godišnjice distrikta, kao i prijem zvaničnika međunarodne zajednice kod gradonačelnika.

Domić navodi da je ove godine u program uvrštena nova manifestacija, koja ima za cilj da cjelokupno građanstvo Brčkog učestvuje u obilježavanju Dana distrikta.

"Sedmog marta će biti organizovana smotra folklora 'Brčaci svome gradu' na platou ispred Omladinskog centra, a nastupit će kulturno-umjetnička društva iz distrikta", napomenuo je Domić.

On navodi da će u okviru Dana distrikta biti organizovan i festival "Dječija mašta može svašta", a potom i "Čarolija boja, pisane riječi i malih majstora instrumenata", u organizaciji Odjeljenja za obrazovanje distrikta Brčko.

Domić je dodao da program nije u potpunosti završen i da su moguće izmjene.