Muzika
286

Koncert pa promocija knjige: Božo Vrećo u novembru u Tuzli i Zenici

Klix.ba
Bh. interpretator sevdaha Božo Vrećo održat će koncerte u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica i u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Koncert u BNP Zenica bit će upriličen u petak, 4. novembra 2016. godine sa početkom u 20 sati, a dan poslije slijedi koncert u BKC Tuzla također od 20 sati.

Nakon oba koncerta bit će upriličena promocija romana "Mila" autora Bože Vreće te druženje sa posjetiteljima.

Božo Vrećo je prvi nakon četrdeset godina zatišja počeo pisati sevdalinke, a njegovi autorski radovi naprosto ostavljaju bez daha. New York Times ga je okarakterisao kao "anđeoski glas koji dotiče srca i miluje duše". Kako je napravio veliki korak na polju autorskog sevdaha te dodirnuo duše publike diljem Evrope, Božo se na vrlo sofisticiran i specifičan način pozicionirao i u bh. književnom svijetu romanom "Mila". Njegov prvi roman je autobiografski lirski roman napisan u formi dnevnika, koji otkriva najintrigantnije detalje Božinog života. Roman nosi naziv "Mila", po njegovoj majci koja mu je muza vodilja kroz sve poeme u knjizi.

Ulaznice za zenički koncert mogu se nabaviti u marketing službi BNP Zenica, a za tuzlanski koncert u CD shopu "Sejo & Vili" i marketing službi BKC Tuzla.