Za Dan državnosti BiH u Sarajevu
0

Koncert grupe Shaderwan Code u BKC-u prvorazredni spektakl

Sarajevo-x.com
U Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu će za Dan državnosti BiH, 25. novembra 2011., biti održan koncert grupe Shaderwan Code, koju čine članovi grupe Zabranjeno pušenje i skupina djevojaka iz hora zagrebačke džamije, Arabeske.
Projekt Shaderwan Code nastao je kao plod saradnje članova Zabranjenog pušenja i Arabeski na izradi soundtracka za film Nafaka. Rezultat te saradnje je prvijenac Shaderwan Codea, koji se ove godine pojavio pod nazivom Kad procvatu behari.

Ovaj album, prema mišljenju relevantne muzičke kritike, predstavlja prelijepu šetnju kroz muzičko naslijeđe zemalja Zapadnog Balkana, prvenstveno Bosne i Hercegovine, te čini savršen spoj ilahija, sevdalinki i kasida, koje su upakovane u rock and roll i jazz rock aranžmane.

Koncert, koji će za Dan državnosti BiH, 25. novembra, biti održan u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu, bit će istinska poslastica za sve muzičke sladokusce, ali i nezaboravan scenski spektakl.

Nastup Shaderwan Codea bit će obogaćen brojnim svjetlosnim efektima, ali i videoprojekcijama, koje će savršeno korespondirati sa muzikom Shaderwan Codea.

Sve u svemu, nastup Shaderwan Codea u BKC-u u Sarajevu 25. novembra 2011. predstavlja događaj koji ne treba propustiti, prvorazredni muzičko-scenski spektakl kakav se rijetko viđa.

Ulaznice za ovaj događaj mogu se kupiti od 9. novembra na platou KSC Skenderija, ispred Sarajevske tržnice, te na blagajni Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu. Cijena ulaznica u pretprodaji je 30 KM, dok će na dan koncerta koštati 40 KM.