28.06. u Kinu Bosna
0

Koncert God Dethroneda na 95. godišnjicu sarajevskog atentata

Sarajevo-x.com
U Sarajevu će 28. juna, tačno na godišnjicu sarajevskog atentata, nastupiti holandski bend God Dethroned koji u našem glavnom gradu počinje promotivnu turneju za svoj novi album 'Passiondale' koji tematizira Prvi svjetski rat.

God Dethroned su brutalan ali i melodičan bend iz Holandije, zemlje koja je poznata po kvalitetnom metalu i bendovima koji su definirali death metal kao što su Pestilence, Gorefest, Sinister i drugi.

Zvuk Dethroneda se teško može markirati, no činjenica je da iza sebe imaju niz uspješnih albuma, te hit pjesama od kojih će neke zasigurno izvesti i na sarajevskom koncertu.

God Dethroned su nedavno izdali svoj novi album “Passiondale” koji je dobio odlične kritike po stranim medijima, a ovo im je prva turneja za novi konceptualni album o 1. svjetskom ratu.

Jako zanimljivo je to da se cijela turneja bazira prvenstveno na koncertu u Sarajevu, koji pada tacno na 95. godišnjicu atentata na Franza Ferdinanda (28. juni) i da baš taj koncert u Sarajevu dovodi God Dethroned na Balkan i ostatak turneje.

Na turneji će ih pratiti talijanski Fleshgod Apocalypse koji sviraju brutalni tehnički death metal, te prvo ime death grind-a na prostorima bivše Jugoslavije, Sacramental Blood.

Na novom albumu Fleshgod Apocalypse "Oracles", koji izlazi ovih dana, bubnjeve je svirao bubnjar moćnih Hour Of Penance, a gitarista i vokal je također vokal u istom bendu.

Sarajevski koncert ce također biti i promocija debi albuma Sacramental Blood-a kojeg upravo završavaju u studiju.

Koncert će biti održan u prostoru Kina Bosna, a ulaz košta 20 KM.